Біля ХОДА влаштували пікет проти “Коксохіму”

Фото: suspilne.mediа

3 вересня під стінами облдержадміністрації противники «Харківського коксового заводу» влаштували пікет. Вони вимагали від влади вирішити проблему зі шкідливими для здоров’я викидами підприємства.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

В акції брали участь приблизно півтори десятки осіб. Вони тримають плакати “Люди — не щури! Припиніть нас труїти”, “Нам потрібне чисте повітря”.

Вимога учасників акції до Харківської ОДА — сприяти у закритті, призупинці роботи коксового заводу до його оновлення за сучасними стандартами.

“Після виступу Харківського міського голови 19 серпня щодо того, що харківці звертаються до нього щодо обмеження або закриття коксового заводу, завод до сьогодні працює у посиленому режимі, забруднення повітря на нашій вулиці на відстані 1,5 км від заводу перевищує від 3 до 5 разів”, — сказав учасник акції та автор петиції про закриття коксового заводу Олександр Костянтинов.

Протестувальники вважають, що в районі коксового заводу та інших підприємств потрібно оголосити ситуацію техногенного характеру.

Як повідомляв Харків Times, Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що “Харківський коксовий завод”, на шкідливі викиди якого постійно скаржаться мешканці прилеглих районів, може бути закритий, якщо не припинить цю порочну практику.

З вимогою закрити шкідливі підприємства в Харкові, в тому числі “Коксохім”, вже звернулися до Президента України. 27 серпня на сайті глави держави під номером №22/104478-ЕП була зареєстрована відповідна петиція. Станом на 15:00 1 вересня її підписали 6 тис. людей. Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тис. підписів.

31 серпня на вулиці Москалівської біля будинку №70 люди перекрили дорогу, протестуючи проти діяльності коксового заводу.

31 серпня правоохоронці провели обшук на території «Харківського коксового заводу». Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 241 КК (забруднення атмосферного повітря).